Värt att minnas från Barcelona

10- LISTAN

1. Att Barcelona är en stad som både har fantastiska stränder och som samtidigt är en storstad med mycket liv och rörelse.

2. När vi (pernilla och jag), första kvällen, kom till klubben Apollo och såg en enormt lång kö. Vi var påväg att dra därifrån när en vakt kom fram till oss och vi fick gå förbi hela kön, ibland har man det bra;)

3. När jag och Adam satt uppe på en livräddarplats ute vid havet efter en partykväll.

4. Detta är verkligen roligt! Jag och Pernilla satt på den glamorösa klubben Opium, (låter inte så glamoröst kanske). Vi hade precis beställt in en Mojito och en Cosmopolitan då två äldre killar med utländskt utseende satte sig brevid oss. De var inte fula eller något men de tittade mycket och jag och Pernilla var så trötta på alla spanjorer som glor och ska vissla och hålla på så vi ba: Nej, inte fler äckliga killar, jag pallar inte. Efter ett tag sa de: "Hej tjejer!" och jag trodde jag skulle dö. Det visade sig vara två jättegoa killar från Karlstad. Ingen nämnde det som hade hänt utan hade en trevlig stund istället. Men helt klart hörde de, gud va pinsamt!!

5. Taxi resan hem från första utekvällen då jag tjata om att vi skulle betala 6 euro, taxichaffuören sa 7 och Pernilla hela tiden tjata om att han hade sagt att vi skulle få det "for FREE". Väldigt roligt!

6. Den otroligt goda maten..mmm...tapas(smårätter). Skaldjur, musslor, friterad camembert ost med fikonmarmelad....listan är lång. Maten tycker jag är bland det bästa när man åker utomlands. Det är annorlunda, man har tid att njuta och ha gott sällskap.

7. Våran mysiga uteterass.

8. Hur vi alltid var rädda för att någon skulle sno våra saker (Barcelona är en mycket farlig stad, där det ofta sker rån, snatterier och slagsmål. Som tur var kom vi undan allt sådant.

9. Den spanska cortegen.

10. När Viktor kysste mig så mycket vid örat att ett av mina örhängen försvann, de som var så fina. Men det var det värt;)


Utsikt från vår uteterass
Ipoden satte touch på utekvällarna.


Blondinbellas bok Egoboost fick medverka. En tjej jag ändrat uppfattning om, en klok tjej med kloka ord. Tjejer, läs den!!


Vårt överfallsalarm och skunkspray som vi nästan alltid hade med oss:)

Barcelona for a week


Going to Barcelona for a week, See Ya!!

Till minne av studenten

Nu ska vi se, jag måste gå upp tidigt för imorgon är det studenten. Hinna fixa håret, sminka mig, äta ordentligt så jag orkar dagen......

....så blev det inte riktigt. Kl. 07:00 skulle vi vara vid hamnen för att börja fira med champangefrukost och jag vaknade 06:45. Slänga på kläderna, sminka sig lite halvdant och sen skynda iväg och ingen frukost blev det, istället en hej dundrans fylla:)

Till slut var jag där i alla fall och firandet kunde börja. (jag, längst till höger)

Studenten är en av de bästa dagarna i mitt liv, kanske för att jag inte hade så höga förväntningar. Flaket, åh, flaket var sjukt roligt. Ska man bada i Poseidon? Nej, jag badar nog inte i Poseidon, eller;)?


Vädret var inte det bästa men det spelade ingen roll alls för man var så glad ändå:) man hann ju inte tänka på vädret!!

Sen var det dags för att fira hemma. Även mamma var i farten (längst till höger)

Mamma: "Drick nu inte för mycket så du är full när gästerna kommer. Ja, Sophia, det var på gränsen"

Vi hade en gästbok som gästerna fick skriva hälsningar i.
Här är lite av det min bror Filip, 23 år, skrev:

Om det någon gång är jobbigt så tveka inte att prata med mig! För även om jag är trög, dum och jobbig ibland så vill jag ditt bästa.

Min bror har nyligen flyttat ut och för några dagar sen skrev jag: Brorsan, saknar dig faktiskt lite på ett sms. Och detta fick jag som svar: Är du full eller?

Såhär skrev en dryg stockholmare:

Du får alltid komma och hälsa på mig nere i Malmö, om du behöver komma bort från alla dryga göteborgare:)

Sedan bar det av mot studentfesten som ägde rum på Park Lane

Mina kära vänner MIMMI och EMELIE<3Woops! Vem är jag? SOSYAUSSI?


Det kända Bondi Beach kommer ligga 5 min från där jag ska bo.

Hej! Mitt namn är Sophia Reinholdson och jag är en tjej som....äh, banga. Yes, nu vet ni mitt namn i alla fall.

Trodde att det skulle vara lättare att klura ut mitt namn men icke, vad kan SY stå för, kanske See Ya, nej Daniel...

Tyckte det rimmade sådär fint:)

SO- Sophia

SY- Sydney

och AUSSI, australien såklart:)


Nu bär det av, mot Sydney:)

Jobba, börja plugga igen, säsonga, backpacka, bli konstnär....

att sluta gymnasiet innebär en frihet av att kunna göra det man vill, men vad vill man egentligen i värld som har så många möjligheter? Jag bestämde mig i alla fall för att jag ville iväg och en destination som jag velat åka till är
Australien och i mitt fall blev det Sydney.


Min kommande utsikt i Sydney

Jag ska till Sydney för att vara Au-Pair för en 2.5 årig pojke som heter Christian:) Familjen verkar jättegullig. Denna bloggen kommer främst handla om mitt liv där men även lite försmak av mitt liv här i Göteborg. Den är även för dig som vill ha hjälp med hur man blir au-pair och vad man behöver fixa innan osv. tro mig, det är en del. nuförtiden släpper de inte in vem som helst i landet, synd att inte fler är som oss i Sverige:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0